Jdi na obsah Jdi na menu
 


MATERIÁLY - FRANCOUZSKÉ COPÁNKY

Aneb z čeho všeho lze uplést francouzské copánky.

...FRANCOUZSKÝCH COPÁNKŮ

Francouzské copánky se dají plést jen z vlastních vlasů. To je varianta nejlevnější. Pokud chcete trvanlivost copánků prodloužit, lze do nich přidat umělé vlasy (kanekalon) a to buďto v barvě vašich vlasů a nebo lze dosáhnout různých barevných efektů - promelírování. Protože chci, aby byly copánky cenově dostupnější, opět pletu i z chemlonu (umělé vlákno).  

kanekalon -  Obrazek   Obrazek - chemlon

 

CHARAKTERISTIKA JEDNOTLIVÝCH MATERIÁLŮ

Kanekalon (profi)

  • Jsou to syntetické vlasy. Je to profesionální materiál používaný v  salonech. Má strukturu pravých vlasů.

  • V trvalé nabídce je více jak 25 odstínů: červená, modrá, růžová, fialová, oranžová, zelená, žlutá ... blond -> zrz -> hnědá ->černá. Dá se tedy sehnat i v přirozeném odstínu vašich vlasů.
    Existují rovné varianty, jako i různě zvlněné a pokroucené.
    Vzorník barev kanekalonu 
    zde.

  • Trvanlivost copánků: až 1 měsíc.

Chemlon (economy) - Z TOHOTO MATERIÁLU JIŽ NEPLETU.

  • Chemlon je umělé vlákno (polypropylen), nejedná se o profesionální materiál. Je výrazně levnější, což ho dělá řadě lidí dostupnější. Dalo by se říct že se jedná o "Economy" variantu .
  • Chemlon se dá sehnat v různých barevných odstínech, které ale bohužel nebývají vždy dostupné. Dá se sehnat černý, tmavě hnědý, béžová na blond vlasy. Dále pak bílý, různé modré,oranžové, červené, zelené, fialové, růžové... odstíny.
    Ilustrační foto 
    zde.

  • Trvanlivost copánků: až 1 měsíc.

Vlastní vlasy (basic)

  • Trvanlivost copánků: min. 1-2 týdny (velmi záleží na kvalitě a hustotě vlasů).
    Mluvit o nějaké konkrétní trvanlivosti u copánků z vlastních vlasů je velmi ošemetné. Velmi záleží na hustotě,  délce, kvalitě a střihu vašich vlasů, jak se vrtíte v posteli, jestli nosíte čapky/helmy...jak často budete copánky mýt, jestli budete plavat či potápět se (takový prošipkovaný víkend může být pro francouzské copánky fatální)...  A faktor asi nejdůležitější: je otázka, co ještě vám bude připadat na hlavě nositelné. Po pár dnech či týdnu  nošení je třeba počítat s jemných chlupacením copánků. Jak jde čas, jsou copánky divočejší a divočejší.Jsou lidi, kteří s nimi vydrží týden. Byla jedna, která je nosila 3 měsíce.