Jdi na obsah Jdi na menu
 


POŽADAVKY NA UPLETENÍ COPÁNKŮ

POŽADAVKY NA UPLETENÍ COPÁNKŮ:

  • Pro napletení copánků by vaše vlasy měly být minimálně cca 10 cm dlouhé. Při kratších vlasech je velmi pravděpodobné, že budou copánky sklouzávat

  • Ztrvalené vlasy nezaplétám!  Mohly by se polámat. Stejný problém je i s extrémně zesvětlovanými vlasy. Jsou suché a lámou se (světlé blond a dámy, co šly z černé na světlou barvu).

  • Vlasy by měly být několik dní po obarvení. Především bývá problém s černou barvou, která se špatně smývá.

  • Copánky z umělých vlasů by si neměli nechat dělat lidé, kteří mají alergii na umělé materiály nebo mají velmi citlivou pokožku hlavy. Stejně tak by měli zvážit copánky ti, kterým nadměrně vypadávají vlasy (mimochodem kadeřnice, co znám, doporučuje proti vypadávání vlasů Metionin).

  • Lidem, kteří mají vážnější a dlouhodobější problémy s krční páteří, doporučuji copánky zvážit. A pokud do nich půjdou, tak copánky jednoznačně z kanekalonu a maximální délku k lopatkám - naplétaný materiál něco váží a již jsem zaznamenala na internetu na toto téma diskusi. Tak proto. Ale samozřejmě je to  jen na vás a tedy primárně vaše zodpovědnost vůči sobě samé.

  • Copánky pletu na umyté vlasy. Umýt je stačí den před pletení. Dobré jen omezit použití kondicionérů, kůr a jiných dodatečných přípravků. Nechoďte ke mě s umaštěnou nebo zgelovanou hlavou. Koukněte i, prosím, zda se vám po hlavě neprohání vešky.... nemáte nějaké poškození pokožky pod vlasy (i zapálené podrážděné červené fleky, které spíš potřebují opečovat, než překrýt plastovými copánky). Děkuji :)

  • Copánky si budete muset rozplést a rozčesat sami. Bohužel jsem si v minulosti zničila klouby při rozčesávání velestarých copánků. Ale nebojte se, není to nic složitého. Jen to chce čas a trpělivost. Případně nějaké pomocné ruce. Stačí si přizvat kámošku, koupit láhev vína a u filmů si trochu zablbnout s hřebenem. A nebo si to rozplést sama v klidu  :) Základem je nemít copánky příliš dlouho na hlavě. Ideálně 3 měsíce, maximálně pak 6 měsíců. Ale jelikož jdou rozčesat i 10 leté dready, pár měsíců staré copánky lze rozčesat. Tu je návod: https://www.rasta4u.com/clanky/sluzby/rasta-copanky/sundani-rasta-copanku.html