Jdi na obsah Jdi na menu
 


SILKY DREADY

Háďata omotávaného charakteru připomínající dready. 

article preview

Dready jsou dalším z alternativních a ethno účesů. Zabývám se zatím pouze děláním silky dreadů (omotávané, krucánky...), které se dají po čase v pohodě sundat. Klasické dready z vlastních vlasů neplánuji dělat.

 

OMOTÁVANÉ SILKY DREADY

Jsou to dočasné dready, které se dají po čase bezproblémově sundat. Při tvorbě tohoto účesu používám 100% polypropylen (chemlon) i 100%kanekalon. Jelikož se vlasy nacházejí uvnitř dreadu, není problém volit úplně jinou barvu, než je vaše přírodní.
Pseudodready mohou být libovolné délky. Jen mějte na paměti, že čím delší dready jsou, tím jsou i těžší. Pro napletení pseudodreadů by vaše vlasy měly být minimálně 10-15 cm dlouhé. 
Jelikož pseudodready se dělají z umělých materiálů, měli by jejich nošení zvážit lidé s citlivou pokožkou, lidé alergičtí na umělé materiály. Díky jejich nezanedbatelné tíze pak lidé, kterým nadměrně vypadávají vlasy a lidé s vážnějšími problémy s krční páteří.
Účes vydrží 2 - 4 měsíce v závislosti na rychlosti růstu vašich vlasů, nároků na vzhled účesu... Maximální maximum bez přeplétání je pak půl roku.
Doba pletení je 1-2 dny.
Ideální počet dreadů na celou hlavu je 60-80 kousků. Pokud máte jiné představy, není problém to prodiskutovat.

 

 

Náhledy fotografií ze složky SILKYDREADY